Vätterslaget med ny spelperiod

JBS/Boys årligen återkommande tävling byter nu spelperiod och spelas i år på hösten med start redan första helgen i september. En del förändringar finns i tävlingen och en av de är att Turbon numer ingår i startavgiften. En annan är att man inför en sk. Early Bird där de två bästa resultaten från de starterna går vidare till final. Early Bird går att spela de två första tävlingshelgerna 2/9, 3/9, 9/9 och 10/9  Klicka här för att anmäla dig.

Resultatlista hittar du här

ROSENLUNDSLIGAN

Bowling på “korpnivå” där alla kan vara med. Varannan måndag spelar vi matcher i 5 olika divisioner. Alla kan vara med, även om du är helt nybörjare. Vi spelar i 2-mannalag och det går bra att vara fler i laget om man vill dela på matcherna. Varje match går över tre serier med en speltid på ca en timme.

Nu är serierna lottade och ligger klickbara under fliken Tema Bowling, Rosenlundsligan. Ändringar kan fortfarande bli aktuella så uppdatera dig om tider och dagar samt om det kan vara speluppehåll på grund av ojämnt antal lag i gruppen.

Majcupen 2023

Ännu en av årets tävlingar på Rosenlund Bowling har fått resultatlistan fastställd. 26 spelare kom till start och spelade ett kval över 4 serier där de 12 bästa gick vidare till fortsatt spel. Sista plats till final hamnade på 798p med hcp inräknat. Ytterligare 5 serier väntade där man spelade ut varandra i karusellformat. 

Resultat

 1. Robert Palmgren
 2. Janne Engqvist
 3. Christer Sandberg

Grattis till er säger vi på Rosenlund Bowling och passar samtidigt på att önska alla en trevlig sommar och hoppas vi ses igen till hösten. 

Smålandstourens Superfinal i Jönköping 20-21/5

Grattis säger vi till Pontus Andersson Team Clan som efter en lång dag med många serier till slut tog hem segern i årets Superfinal i Smålandstouren.

Länk till resultatlista

Final i Vätterslaget

Länk till tävlingsinfo

Måndag 1 maj 11:00 startar årets final i Vätterslaget. De 14 bästa kvalresultaten samt de två bästa turboresultaten är kvalificerade för finalsteg 1där alla spelar 6 serier. De 8 bästa går vidare till finalsteg 2 där ytterligare 6 serier spelas. För de 4 bästa i finalsteg 2 väntar en stegfinal. Spelare placerad 4 möter spelare placerad 3 över 1 serie. Vinnaren där möter 2 över en serie och vinnaren där spelar final mot spelare placerad högst upp i kvalet och tävlar om den åtråvärda segern och prischecken.    

Smålandstouren i Jönköping

Vi säger stort grattis till Maximiliam från Borås GIF som tog hem segern i Smålandstouren på Rosenlund.

Vi vill även tacka alla som deltagit och hoppas vi ses snart igen, kanske så snart som till den 11/2 då vi startar upp Vätterslaget.  Länk till resultatlista

Julcupen 2022 tävling utan licenskrav

Då var årets Julcup färdigspelad och vi säger grattis till Tomas Andersson, JBS/Boys till segern.

Finaldagen startade med två omgångar matchspel där finalfältet gick från 16 spelare  till fyra som avgjordes i en karusell.

 1. Tomas Andersson, JBS/Boys
 2. Niklas Glad, Team Värnamo
 3. Jan Ingvarsson, Team Värnamo
 4. Anton Rosqvist, Skillingaryds IS

Resultatlista kval Julcupen

Välkomna! 

Tävling för dig som är 55+  

Sista dagen på Seniorträffen fredag 25/11 är nu avslutad. 17 damer och 34 herrar spelade årets upplaga. Segern i damklassen gick till hemmaspelaren Birgitta Axelsson med 1173p. I herrklassen var det Mats Wellermark från Wernamo med 1282p som drog längsta strået i kamp med klubbkamraten Krister Wendel 1281p. Slutresultat redovisas nedan.

Damer

 1. Birgitta Axelsson BK Vinno 1173
 2. Lea Virta BK Linnea 1142
 3. Barbro Frilund SPF Hultsfred 1133

Herrar

 1. Mats Wellermark 1282
 2. Krister Wendel 1281
 3. Christer Sandberg Södra BK 1271
 4. Geron Pihl BK Vinno 1264

Boka en lektion

Har du en vilja att utveckla din bowling kan du på Rosenlund Bowling boka en lektion. Du bokar individuellt, eller i grupp. Alla möjligheter finns.

Är det första gången du tar lektion så kollar vi igenom din utrustning och ser så allt ser bra ut. Har du ingen egen utrustning så lånar du det på Rosenlund Bowling. Vi går igenom ansatsteknik, spelsystem och utrustning. Har du spelat mycket bowling och har egna idéer om detaljer du behöver hjälp med så tillgodoser vi självklart era önskemål. 

Dag och tid bokas in utifrån era önskemål och med hänsyn till lediga tider.

Ring för prisuppgifter och tillgängliga tider. Välkomna!